Despre Antonia Noel 03

“Când voi fi mare, voi avea dialog” mi-am spus la vârsta copilariei, dornică  să pot  comunica  altfel  decât o făceau părinţii mei. După treizeci  de  ani, am  reuşit să  găsesc  calea  către  propriul  centru, pentru a afla centrul întregii existenţe. Am învăţat să comunic altfel, să am dialogul la care visam.

Această cale e unică şi aparţine fiecăruia. Oricine are dreptul să descopere ce este mai bun în el, ceea ce-l poate ajuta să evolueze în înţelegerea faţă de semeni şi să-şi îmbunătăţească relaţiile cu cei din jur. Insă nu oricine este gata să accepte că schimbarea provine din interior şi că ceilalţi sunt adesea, doar acea oglindă care ne permite să ne vedem cu părţile noastre bune şi mai puţin bune. Iţi propun să te gândeşti ce-ţi doreşti cu adevărat, iar dacă drumul spre a comunica mai bine cu ceilalţi ţi se pare anevoios, eu sunt aici pentru a te asculta, înţelege şi a te ghida pe acest nou drum.

In jurul vârstei de 20 de ani, odată cu plecarea mea în Franţa, am început să mă preocup de dezvoltarea personală. Pe lângă cursurile de Jurnalism de la Institut Universitaire de Technologies de la  Tours (Franţa), citeam cu pasiune cărţile lui Eckhart Tolle şi Jacques Salomé. Pe acesta din urmă, psihosociolog francez, l-am descoperit prin două cărţi, «Curajul de a fi tu însuţi» şi «Vorbeşte-mi, am atâtea să-ţi spun», care mi-au deschis calea către o comunicare  autentică. Zece ani mai târziu, după ce am profesat ca jurnalist în Paris şi director de Comunicare  într-o societate  multinaţională din Bucuresti, am reluat legatura mea de suflet cu dezvoltarea personală, continuând să citesc şi să mă instruiesc. Am urmat timp de patru ani cursurile Institutului ESPERE International din Paris. M-am specializat în comunicarea relaţională şi relaţiile interumane, devenind formator certificat de I.E.I. Paris, la Bucuresti. Din 2011 susţin cursuri, conferinţe şi ateliere la noi în ţară destinate celor care doresc să-şi amelioreze comunicarea în viaţa de zi cu zi: manageri în organizaţii, antreprenori, părinţi cu copii, parteneri de viaţă, profesori cu elevi, etc.

membru agreat institut espere logo

1403791_575375642534639_1434661640_oPe lângă certificarea Institutului ESPERE International, sunt trainer acreditat CNFPA, absolvent al cursurilor Metodei Silva (SLS si SIS), am participat la formari de coaching, NLP, Eneagrama şi am urmat supervizări şi specializări în Managementul Comunicării atât în ţară cât şi în străinătate (Franţa). Recent am urmat cursurile Masterului francofon în Stiintele Comunicarii la Universitatea Bucuresti în colaborare cu Université Lyon 2 (Franta) iar actualmente urmez cursurile Institutului „Petite Enfance Boris Cyrulnik”, fondat de celebrul psihiatru specializat în domeniul neurostiintelor si parintele conceptului de „rezilienta”. Dupa cum vezi, nu încetez sa ma pregatesc în domeniul în care activez, fiind la curent cu cele mai recente descoperiri în domeniul educatiei, al tehnologiilor si al nbeurostiintelor. Colaborez cu diverse organe media care promovează comunicarea autentică şi educaţia timpurie bazată pe comunicare şi relaţionare. Ofer şedinţe individuale de consultanţă în comunicare, în care îi ajut pe oameni să comunice eficient.

Nu în ultimul rând sunt mama lui Alexandre, 14 ani, soţie, fiica, soră şi prietenă devotată.

Eu, în etapele importante ale vieţii mele